6.4 KiB
title | icon |
---|---|
אבטחת אימייל | material/email |
אימייל הוא צורת תקשורת לא מאובטחת כברירת מחדל. אתה יכול לשפר את אבטחת האימייל שלך עם כלים כגון OpenPGP, שמוסיפים הצפנה מקצה לקצה להודעות שלך, אך ל-OpenPGP עדיין יש מספר חסרונות בהשוואה להצפנה ביישומי הודעות אחרים, וחלק מנתוני הדוא"ל לעולם אינם יכולים להיות מוצפנים מטבעם. לאופן עיצוב האימייל.
כתוצאה מכך, האימייל משמש בצורה הטובה ביותר לקבלת הודעות אימייל עסקאות (כמו התראות, אימייל אימות, איפוסי סיסמה וכו') מהשירותים שאליהם אתה נרשם באופן מקוון, לא לתקשורת עם אחרים.
סקירת הצפנת אימייל
הדרך הסטנדרטית להוסיף E2EE למיילים בין ספקי אימייל שונים היא באמצעות OpenPGP. ישנם יישומים שונים של תקן OpenPGP, הנפוצים ביותר הם GnuPG ו- OpenPGP.js.
קיים תקן נוסף שפופולרי בקרב עסקים בשם S/MIME, עם זאת, הוא דורש אישור שהונפקו מ>רשות האישורים (לא כולן מנפיקות אישורי S/MIME). יש לו תמיכה ב Google Workplace ו Outlook for Web או Exchange Server 2016, 2019.
גם אם אתה משתמש ב - OpenPGP, הוא אינו תומך בסודיות קדימה, כלומר אם המפתח הפרטי שלך או של הנמען ייגנב אי פעם, כל ההודעות הקודמות שהוצפנו איתו ייחשפו. זו הסיבה שאנו ממליצים על מסנג'רים מיידיים אשר מיישמים סודיות קדימה על פני דואר אלקטרוני עבור הודעות פנים אל פנים במידת האפשר.
אילו לקוחות אימייל תומכים ב - E2EE?
ספקי אימייל המאפשרים לך להשתמש בפרוטוקולי גישה סטנדרטיים כגון IMAP ו- SMTP יכולים לשמש עם כל אחד מקליינטי הדואר האלקטרוני שאנו ממליצים עליהם. בהתאם לשיטת האימות, הדבר עלול להוביל לירידה באבטחה אם הספק או לקוח האימייל אינם תומכים בשבועה או ביישום גשר מאחר שלא ניתן לבצע אימות רב - גורמי באמצעות אימות סיסמה רגיל.
כיצד אוכל להגן על המפתחות הפרטיים שלי?
כרטיס חכם (כגון Yubikey or Nitrokey) עובד על ידי קבלת הודעת אימייל מוצפנת ממכשיר (טלפון, טאבלט, מחשב וכו') המריץ לקוח אימייל/מייל אינטרנט. לאחר מכן, ההודעה מפוענחת על ידי הכרטיס החכם והתוכן המפוענח נשלח חזרה למכשיר.
כדאי שהפענוח יתרחש בכרטיס החכם כדי להימנע מחשיפת המפתח הפרטי שלך למכשיר פגום.
סקירה כללית של מטא נתונים בדוא"ל
מטא נתונים של דואר אלקטרוני מאוחסנים בכותרת של ההודעה של הודעת הדואר האלקטרוני וכוללים כמה כותרות גלויות שייתכן שראית כגון: עד
, מ
, Cc
, תאריך
, נושא
. יש גם מספר כותרות נסתרות שנכללות על ידי לקוחות דוא"ל וספקים רבים שיכולים לחשוף מידע על החשבון שלך.
תוכנת הלקוח עשויה להשתמש במטא נתונים של דוא"ל כדי להראות מי ההודעה ומאיזו שעה היא התקבלה. השרתים רשאים להשתמש בו כדי לקבוע לאן תישלח הודעת דוא"ל, בין מטרות אחרות שאינן תמיד שקופות.
מי יכול לצפות במטא נתונים של דוא"ל?
מטא נתונים של דוא"ל מוגנים מפני משקיפים חיצוניים עם TLS אופורטוניסטיים המגנים עליהם מפני משקיפים חיצוניים, אך הם עדיין ניתנים לצפייה על ידי תוכנת לקוח הדוא"ל שלך (או דואר האינטרנט) וכל שרת שמעביר את ההודעה ממך לנמענים כלשהם, כולל ספק הדוא"ל שלך. לפעמים שרתי דוא"ל ישתמשו גם בשירותי צד שלישי כדי להגן מפני תגובות זבל, שבדרך כלל יש להם גם גישה להודעות שלך.
למה מטא נתונים לא יכולים להיות E2EE?
מטא נתונים של דואר אלקטרוני חיוניים לפונקציונליות הבסיסית ביותר של דואר אלקטרוני (מהיכן הוא הגיע ולאן הוא צריך ללכת). E2EE לא היה מובנה בפרוטוקולי הדואר האלקטרוני במקור, ובמקום זאת נדרש לתוכנת הרחבה כמו OpenPGP. מכיוון שהודעות OpenPGP עדיין צריכות לעבוד עם ספקי דואר אלקטרוני מסורתיים, הן אינן יכולות להצפין מטה - נתונים של דואר אלקטרוני, אלא רק את גוף ההודעה עצמו. כלומר, גם כאשר משתמשים ב - OpenPGP, משקיפים חיצוניים יכולים לראות מידע רב על ההודעות שלך, כגון את מי אתה שולח בדוא"ל, את קווי הנושא, מתי אתה שולח דוא"ל וכו '.
--8<-- "includes/abbreviations.he.txt"