privacyguides.org/docs/advanced/tor-overview.he.md
Privacy Guides [bot] 7b6a158e4d
Add Crowdin Translations (#2026)
Co-authored-by: Crowdin Bot <support+bot@crowdin.com>
Co-authored-by: Jonah Aragon <jonah@triplebit.net>
2023-02-24 16:47:54 -06:00

7.9 KiB

title icon
סקירה כללית של Tor simple/torproject

Tor היא רשת מבוזרת חופשית לשימוש, המיועדת לשימוש באינטרנט עם פרטיות רבה ככל האפשר. אם נעשה בו שימוש נכון, הרשת מאפשרת גלישה פרטית ואנונימית ותקשורת.

בניית נתיב

Tor פועלת על ידי ניתוב התנועה שלך באמצעות רשת המורכבת מאלפי שרתים המופעלים בהתנדבות הנקראים צמתים (או ממסרים).

בכל פעם שאתם מתחברים ל - Tor, הוא יבחר שלושה צמתים כדי לבנות נתיב לאינטרנט - נתיב זה נקרא "מעגל " לכל אחד מהצמתים האלה יש פונקציה משלו:

צומת הכניסה

צומת הכניסה, הנקרא לעיתים צומת השמירה, הוא הצומת הראשון אליו מתחבר לקוח ה - Tor שלך. צומת הכניסה יכול לראות את כתובת ה - IP שלך, אך הוא לא יכול לראות למה אתה מתחבר.

בניגוד לצמתים האחרים, הלקוח של Tor יבחר באופן אקראי צומת כניסה ויישאר איתו במשך חודשיים עד שלושה כדי להגן עליך מפני התקפות מסוימות.

הצומת האמצעי

הצומת האמצעי הוא הצומת השני שאליו מתחבר לקוח ה - Tor שלך. הוא יכול לראות מאיזה צומת הגיעה התנועה - וצומת הכניסה - ולאיזה צומת הוא מגיע. הצומת האמצעי לא יכול לראות את כתובת ה - IP שלך או את הדומיין שאליו אתה מתחבר.

עבור כל מעגל חדש, הצומת האמצעי נבחר באקראי מתוך כל צמתי Tor הזמינים.

צומת היציאה

צומת היציאה הוא הנקודה שבה תנועת האינטרנט שלך עוזבת את רשת Tor ומועברת ליעד הרצוי. לצומת היציאה אין אפשרות לראות את כתובת ה - IP שלך, אך הוא יודע לאיזה אתר הוא מתחבר.

צומת היציאה ייבחר באקראי מכל צמתי Tor הזמינים עם דגל ממסר יציאה.1

![Tor path](../assets/img/how-tor-works/tor-path.svg#only-light) ![Tor path](../assets/img/how-tor-works/tor-path-dark.svg#only-dark)
Tor מסלול מעגלי

הצפנה

Tor מצפין כל מנה (בלוק של נתונים שהועברו) שלוש פעמים עם המפתחות מהיציאה, האמצע וצומת הכניסה - בסדר זה.

לאחר ש - Tor בנה מעגל, העברת הנתונים מתבצעת באופן הבא:

  1. ראשית: כאשר החבילה מגיעה לצומת הכניסה, שכבת ההצפנה הראשונה מוסרת. בחבילה מוצפנת זו, צומת הכניסה תמצא חבילה מוצפנת אחרת עם הכתובת של הצומת האמצעי. צומת הכניסה יעביר את החבילה לצומת האמצעי.

  2. שנית: כאשר הצומת האמצעי מקבל את החבילה מצומת הכניסה, הוא גם יסיר שכבה של הצפנה עם המפתח שלו, והפעם ימצא חבילה מוצפנת עם הכתובת של צומת היציאה. הצומת האמצעי יעביר את החבילה לצומת היציאה.

  3. לבסוף: כאשר צומת היציאה מקבלת את החבילה שלה, היא תסיר את השכבה האחרונה של ההצפנה עם המפתח שלה. צומת היציאה יראה את כתובת היעד ויעביר את החבילה לכתובת הזו.

להלן תרשים חלופי המציג את התהליך. כל צומת מסיר את שכבת ההצפנה שלו, וכאשר שרת היעד מחזיר נתונים, אותו תהליך קורה לגמרי הפוך. לדוגמה, צומת היציאה לא יודע מי אתה, אבל הוא כן יודע מאיזה צומת הוא הגיע, ולכן הוא מוסיף את שכבת ההצפנה שלו ושולח אותה בחזרה.

![Tor encryption](../assets/img/how-tor-works/tor-encryption.svg#only-light) ![Tor encryption](../assets/img/how-tor-works/tor-encryption-dark.svg#only-dark)
Sending and receiving data through the Tor Network

Tor מאפשר לנו להתחבר לשרת מבלי שאף אחד מהצדדים ידע את כל הנתיב. צומת הכניסה יודע מי אתה, אבל לא לאן אתה הולך; צומת האמצע לא יודע מי אתה או לאן אתה הולך; וצומת היציאה יודע לאן אתה הולך, אבל לא מי אתה. מכיוון שצומת היציאה היא זו שיוצרת את החיבור הסופי, שרת היעד לעולם לא יידע את כתובת ה - IP שלך.

הסתייגויות

למרות ש - Tor מספקת ערבויות פרטיות חזקות, יש להיות מודעים לכך ש - Tor אינו מושלם:

  • ליריבים ממומנים היטב עם היכולת לצפות באופן פסיבי ברוב תעבורת הרשת ברחבי העולם יש סיכוי להפוך את משתמשי Tor לאי אנונימיים באמצעות ניתוח תעבורה מתקדם. Tor גם לא מגן עליכם מפני חשיפת עצמכם בטעות, למשל אם אתם משתפים יותר מדי מידע על זהותכם האמיתית.
  • צמתי יציאה של Tor יכולים גם לנטר את התנועה העוברת דרכם. משמעות הדבר היא תנועה שאינה מוצפנת, כגון תעבורת HTTP רגילה, ניתן להקליט ולנטר. אם תנועה כזו מכילה מידע המאפשר זיהוי אישי, אז זה יכול להוריד את האנונימיות שלך בצומת היציאה. לכן, אנו ממליצים להשתמש HTTPS מעל Tor במידת האפשר.

אם ברצונך להשתמש ב - Tor לגלישה באינטרנט, אנו ממליצים רק על הדפדפן הרשמי Tor - הוא נועד למנוע טביעת אצבע.

משאבים נוספים


  1. דגל ממסר: הסמכה מיוחדת (דיס-)של ממסרים למיקומי מעגלים (לדוגמה, "Guard", "Exit", "BadExit"), מאפייני מעגל (לדוגמה, "מהיר", "יציב"), או תפקידים (לדוגמה, "רשות", "HSDir"), כפי שהוקצו על ידי רשויות הספריות והוגדרו עוד יותר במפרט פרוטוקול הספריות. (https://metrics.torproject.org/glossary.html) ↩︎