רשתות וירטואליות פרטיות הן דרך להרחיב את הקצה של הרשת שלך ליציאה למקום אחר בעולם. ספק שירותי אינטרנט יכול לראות את זרימת תעבורת האינטרנט הנכנסת ויוצאת ממכשיר סיום הרשת שלך (כלומר מודם).
פרוטוקולי הצפנה כגון HTTPS נמצאים בשימוש נפוץ באינטרנט, כך שהם אולי לא יוכלו לראות בדיוק את מה שאתה מפרסם או קורא אבל הם יכולים לקבל מושג על [דומיינים שאתה מבקש](../advanced/dns-overview.md#why-shouldnt-i-use-encrypted-dns).
VPN יכול לעזור מכיוון שהוא יכול להעביר אמון לשרת במקום אחר בעולם. כתוצאה מכך, ספק שירותי האינטרנט רואה רק שאתה מחובר ל-VPN ושום דבר לגבי הפעילות שאתה מעביר אליו.
VPNs אינם יכולים להצפין נתונים מחוץ לחיבור בין המכשיר שלך לשרת VPN. ספקי VPN יכולים לראות ולשנות את התעבורה שלך באותו אופן שבו ספק שירותי האינטרנט שלך יכול לראות. ואין דרך לאמת את מדיניות "ללא רישום" של ספק VPN בשום אופן.
ההצפנה המוצעת על ידי ספקי VPN נמצאת בין המכשירים שלך לשרתים שלהם. זה מבטיח שהקישור הספציפי הזה מאובטח. זהו שלב עלייה משימוש בפרוקסי לא מוצפנים שבהם יריב ברשת יכול ליירט את התקשורת בין המכשירים שלך לפרוקסי האמורים ולשנות אותם. עם זאת, הצפנה בין האפליקציות או הדפדפנים שלך עם ספקי השירות אינה מטופלת על ידי הצפנה זו.
על מנת לשמור על פרטיות ומאובטחת מה שאתה עושה באתרים שבהם אתה מבקר, עליך להשתמש ב-HTTPS. זה ישמור על הסיסמאות, אסימוני הפגישה והשאילתות שלך בטוחים מספק ה-VPN. שקול להפעיל "HTTPS בכל מקום" בדפדפן שלך כדי למתן התקפות שדרוג לאחור כמו [>רצועת SSL](https://www.blackhat.com/presentations/bh-dc-09/Marlinspike/BlackHat-DC-09-Marlinspike-Defeating-SSL.pdf).
אלא אם כן ספק ה-VPN שלך מארח את שרתי ה-DNS המוצפנים, **לא**. שימוש ב-DOH/DOT (או כל צורה אחרת של DNS מוצפן) עם שרתי צד שלישי פשוט יוסיף עוד ישויות למתן אמון ו**לא עושה כלום** לשיפור הפרטיות/אבטחתך. ספק ה-VPN שלך עדיין יכול לראות באילו אתרים אתה מבקר בהתבסס על כתובות ה-IP ושיטות אחרות. במקום לסמוך רק על ספק ה-VPN שלך, אתה בוטח כעת גם בספק ה-VPN וגם בספק ה-DNS.
סיבה נפוצה להמליץ על DNS מוצפן היא שהוא עוזר נגד זיוף DNS. עם זאת, הדפדפן שלך כבר אמור לבדוק [אישורי TLS](https://en.wikipedia.org/wiki/Transport_Layer_Security#Digital_certificates) עם **HTTPS** ולהזהיר אותך לגבי זה. אם אינך משתמש ב**HTTPS**, יריב עדיין יכול פשוט לשנות כל דבר מלבד שאילתות ה-DNS שלך והתוצאה הסופית תהיה מעט שונה.
על ידי שימוש ב-VPN עם Tor, אתה יוצר בעצם צומת כניסה קבוע, לעתים קרובות עם שביל כסף מחובר. זה מספק אפס יתרונות נוספים לך, תוך הגדלת משטח ההתקפה של החיבור שלך באופן דרמטי. אם אתה רוצה להסתיר את השימוש שלך ב-Tor מ-ISP שלך או מהממשלה שלך, ל-Tor יש פתרון מובנה לכך: גשרי Tor. [קרא עוד על גשרי Tor ומדוע אין צורך להשתמש ב-VPN](../advanced/tor-overview.md).
רשתות VPN לא יכולות לספק אנונימיות. ספק ה-VPN שלך עדיין יראה את כתובת ה-IP האמיתית שלך, ולעתים קרובות יש לו שובל כסף שניתן לקשר ישירות אליך. אינך יכול להסתמך על מדיניות "ללא רישום" כדי להגן על הנתונים שלך. השתמש [ב Tor](https://www.torproject.org/) במקום.
אל תשתמש בתכונה זו. הנקודה בשימוש ב-Tor היא שאינך סומך על ספק ה-VPN שלך. נכון לעכשיו Tor תומך רק בפרוטוקול [TCP](https://en.wikipedia.org/wiki/Transmission_Control_Protocol). [UDP](https://en.wikipedia.org/wiki/User_Datagram_Protocol) (בשימוש [WebRTC](https://en.wikipedia.org/wiki/WebRTC) לשיתוף קול ווידאו, פרוטוקול [HTTP3/QUIC](https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP/3) החדש וכו'), [ICMP](https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Control_Message_Protocol) ומנות אחרות יוסרו. כדי לפצות על כך, ספקי VPN בדרך כלל ינתבו את כל החבילות שאינן TCP דרך שרת ה-VPN שלהם (הקפיצה הראשונה שלך). זה המקרה עם [ProtonVPN](https://protonvpn.com/support/tor-vpn/). בנוסף, בעת שימוש בהגדרת Tor over VPN זו, אין לך שליטה על תכונות Tor חשובות אחרות כגון [כתובת יעד מבודדת](https://www.whonix.org/wiki/Stream_Isolation) ( באמצעות מעגל Tor שונה עבור כל דומיין שאתה מבקר בו).
במצבים כאלה, או אם יש לך סיבה משכנעת אחרת, ספקי רשתות ה-VPN שציינו לעיל הם אלו שאנו חושבים שהם הכי אמינים. עם זאת, שימוש בספק VPN עדיין אומר שאתה *סומך* על הספק. כמעט בכל תרחיש אחר אתה אמור להשתמש בכלי מאובטח**-by-design** כגון Tor.
- [בעלי VPN מוסתרים חשפו: 101 מוצרי VPN המנוהלים על ידי 23 חברות בלבד](https://vpnpro.com/blog/hidden-vpn-owners-unveiled-97-vpns-23-companies/)
- [החברה הסינית הזו עומדת בסתר מאחורי 24 אפליקציות פופולריות שמחפשות הרשאות מסוכנות](https://vpnpro.com/blog/chinese-company-secretly-behind-popular-apps-seeking-dangerous-permissions/)